Na de strenge selectie en kwaliteitscontrole van de rauwe koffiebonen ( zaden ) van een enkele soort, wordt de koffie gebrand totdat de koffiebonen de juiste kleur hebben.
Vervolgens worden de vers gebrande bonen door de omgevings lucht gekoeld in een grote ronde stalen bak waar een ronddraaiende arm de vers gebrande koffie voorzichtig omwoelt totdat deze zijn afgekoeld.
Tijdens dit terugkoel proces volgt wederom een kwaliteitscontrole waar de laatste koffie bonen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen worden verwijderd.
Na dit proces worden de koffie bonen per soort apart tijdelijk opgeslagen in een speciale afgesloten silo in afwachting tot deze gemelangeerd kunnen worden.
Dit proces herhaalt zich tot dat alle koffiebonen die wij gebruiken in ons recept gebrand zijn.
Elke koffie boon heeft zijn eigen kenmerken en moet afhankelijk van het soort boon langer of korter en of een lage temperatuur of hoge temperatuur gebrand worden.
Nadat alle soorten koffie bonen die wij gebruiken in onze recepten gebrand zijn worden deze in kleine hoeveelheden gemelangeerd om vervolgens getest te worden.
De melangeurs testen de koffiebonen onder andere op geur, kleur, glans en structuur. Vervolgens worden de koffiebonen gemalen en geproefd.
Als de koffie melange getest, geproefd en goedbevonden is begint het melangeren van het productieproces. De koffie wordt verpakt en klaargemaakt om verzonden te worden naar Nederland.